A Fidesz frakció vezérszónokaként szólaltam fel

A Fidesz frakció vezérszónokaként szólaltam fel, az őszi ülésszak hosszúra nyúlt első napján “A Magyarország Kormánya és Románia Kormánya között a Békéscsaba – Méhkerék – államhatár (Magyarország) és a Salonta (Nagyszalonta) – államhatár (Románia) közötti gyorsforgalmi úti kapcsolat létesítéséről szóló Megállapodás kihirdetéséről”, valamint “A légijárművek fedélzetén elkövetett bűncselekményekről és egyéb cselekményekről szóló Egyezményt módosító Jegyzőkönyv kihirdetéséről” szóló törvények vitájában.
Előbbi esetében törvényi szintre emelkedik a két állam közötti megállapodás, így a nekünk, Békés vármegyeieknek mind gazdasági, mind társadalmi szempontból fontos, az országhatárt átszelő újabb gyorsforgalmi út megépítése jogszabály által is biztosítottá válik.
A második törvény egy, a hazánkban 52 éve hatályban lévő egyezménynek a mai kihívásoknak megfelelő módosítását jelenti. Légi utazásaink során nagyon fontos a repülésbiztonság, és az, hogy aki ezt megszegi, minél gyorsabban felelősségre legyen vonható történjen az bárhol a világon. Elsősorban ezért fontos a törvényi módosítás elfogadása.

–   TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTSON IDE   –