2022-ben elindítottuk a “Tiszta udvar, rendes ház” programot

 

 

Évekkel ezelőtt, még a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyetteseként fogalmazódott meg bennem, hogy milyen jó lenne Békéscsabán feléleszteni az ’50-es évek végén indított „Tiszta udvar, rendes ház” mozgalmat. Bizonyára sokan emlékeznek, milyen nagy becsülete volt annak, aki kitehette a házára ezt az elismerő táblát.

Ezért döntöttem úgy, hogy megkérem a Közösség a Fejlődésért Egyesületet, hogy indítsuk el, szervezzük újra a mozgalmat.

Ahogyan egykor, úgy most is nevezés útján lehet a kitüntető címet elnyerni. A pályázat nemcsak ösztönzi, hanem el is ismeri azoknak az ingatlantulajdonosoknak, lakóknak, lakóközösségeknek a munkáját, akik sokat tesznek saját portájuk tisztán és rendben tartása, környezetük szebbé tétele érdekében, és ezzel a békéscsabai lakosok közösségéért is tevékenykednek, és követendő példát mutatnak.

Köszönöm szépen Ugrai Gábornak, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnökének, Opauszki Zoltánnak, Békéscsaba környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnokának és Hankó János Hanesznek, a Stark Adolf Kertbarát Kör elnökének, hogy szakemberként, elkötelezett lokálpatriótaként vállalták a részletek kidolgozásában és nem utolsósorban a zsűrizésben való nem kis feladatot!

A 2022-es évben május 20-ig pályázhattak a csabai lakosok az megtisztelő címre, melyek – több évtizednyi szünet után – 2022. júniusában kerültek kiosztásra.

Az újraindított programban évente 15-en nyerhetik el a „Tiszta udvar, rendes ház” címet.

A 2022-ben meghirdetett akcióban a nyertesek a „Tiszta udvar, rendes ház” feliratú tábla mellett a Coop Szolnok Gazdabolt, illetve az egyhelyrol.hu által felajánlott ajándékcsomagokat kaptak.

 

 

GRATULÁLOK A NYERTESEKNEK! BÍZOM BENNE, HOGY A JÖVŐ ÉVBEN IS SOK LELKES KERTÁPOLÓ PÁLYÁZIK A „TISZTA UDVAR, RENDES HÁZ” CÍMRE!

 

 

 

 

Különdíj a legszebb udvar tulajdonosának

 

A helyszíni szemlét végző zsűri javaslata alapján a legszebb terület tulajdonosának egy különdíjat is felajánlottam. Ezt a különdíjat és a vele járó negyvenezer forintot Valkóné Ivanics Mária kapta, akinek kertje – a pályázók közül – minden szempontból megfelelt a szakmai zsűrinek, és erről magam is meggyőződtem. A gyönyörűen gondozott udvaron körbe is vezettek férjével.